Negyven darab Boeing 737 MAX 8 kötelező érvényű megrendeléséről, plusz tíz példány opciós vásárlásáról állapodott meg a Jeju Air az amerikai repülőgépgyártóval. A dél-koreai low-cost légitársaság megrendelése a jelenlegi listaárakon 5,9 milliárd amerikai dollár értékű üzlet a Boeingnek.

A Jeju Air Dél-Korea első low-cost légitársasága, a cég 2005-ben indult Jeju szigetén működő központtal. A diszkont modellben működő vállalat jelenleg közel negyven Boeing 737-800-as repülőgépet üzemeltet az előző, NG (Next Generation) sorozatból.

A megrendelés a Boeing közlése szerint jól tükrözi a low-cost modell elterjedését az országban és a régióban, valamint a légiutazás iránt mutatkozó folyamatos keresletnövekedést. A légitársaság az elmúlt öt évben minden évben 25 százalékkal növelte eladásait, és az utóbbi 17 negyedévben folyamatosan nyereséges volt.

A Jeju Air hálózata összesen hatvan belföldi, és nemzetközi repteret fed le, a légitársaság naponta közel 200 járatot üzemeltet. Az NG-sorozatnál 14%-kal nagyobb hatótávú és üzemanyag-takarékosabb MAX 8-asok a cég további terjeszkedését szolgálják majd.

Forrás: Boeing
A cikk a hirdetés alatt folytatódik.