2016. júniusában 81%-kal többen, mintegy 27.790-en használták a legnagyobb magyarországi regionális repteret a Debrecen Airportot, mint egy évvel korábban. Az első féléves utasforgalom is közel a duplájára nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. Ez az eredmény összhangban van az idei kapacitásbővüléssel valamint a nyáron élénkülő utasforgalommal is – közölte lapunkkal a repülőtér-üzemeltető.

A légikikötő utasforgalma az idei év első félévében elérte a 133.570-at, amely mintegy 94%-kal magasabb a 2015. első félévében jegyzett 68.680 fős utasszámnál.
A repülőtér 2016. júniusában 27.790 utast regisztrált, ez 81%-os növekedést jelent a tavalyi év azonos hónapjának 15.340 fős utasforgalmához viszonyítva.

Elsősorban a Wizzair és a Lufthansa valamint a júniusban kezdődött kiutazó charterforgalomnak köszönhetően a 2016-os év legerősebb havi utasforgalmán van túl a Debrecen Airport.

Egyre többen választják a repülőteret nem csak Hajdú-Bihar megyéből, hanem Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyékből is. A partiumi utasok mellett egyre gyakrabban érkeznek utasok Kárpátaljáról és a Felvidékről is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőtér utasforgalmának az igazi nyertese azonban a turisztikai szektor, ahol rekord évet prognosztizálnak a szállodák és a panziók, a vendéglátósok, a taxitársaságok és a fesztiválszervezők is. Az új járatokkal nap mint nap jelentősen fejlődik a beutazó turizmus Nyugat-Európából és hozzájárul az idegenforgalom dinamikus fejlődéséhez, új munkahelyeket teremtve mind Debrecenben, mind a kelet-magyarországi és határon túli régiókban egyaránt.

2016. júliusában menetrend szerinti járattal hét EU-s ország turisztikai központja érhető el, valamint a charterjáratokkal a Török Riviéra, Korfu, Kréta, Zakynthos és a bolgár Napospart is közvetlen járattal elérhető a Debrecen Airportról.

Augusztustól a Wizz Air felfüggesztette a Debrecen – Charleroi járatát

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Wizz Air foglalási rendszeréből augusztustól viszont eltűnt a Debrecen – Brüsszel (CRL) járat, mely december 18-tól hetente két alkalommal, hétfőnként és péntekenként közlekedett.

Az utolsó brüsszeli járat július 29-én érkezik meg Debrecenbe.

Lapunk megkérdezte a légitársaságot a járat megszűnéséről, kérdésünkre az alábbi választ kaptuk:

A Wizz Air folyamatosan figyeli az útvonalak teljesítményét, hogy a legnépszerűbb célállomásokra a lehető legalacsonyabb viteldíjakat tudjuk kínálni. A Debrecen – Brüsszel Charleroi útvonalat a következő szezonra, július 29-től felfüggesztjük, hogy a kapacitást a WIZZ hálózatának más, nagyobb keresletű útvonalaira tudjuk áthelyezni.

A Wizz Debrecen – Párizs Beauvais járata, mely szerdán és vasárnap közlekedett december 18-tól, augusztustól hétfőnként és péntekenként szállítja majd az utasokat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!