Új, közvetlen járatot indít Dubajból Newarkba az Emirates. Az útvonalon a cég Boeing 777-300ER típusú gépei naponta közlekednek majd.

Az Emirates Boeing 777-300-asának felszállása Budapesten (Fotó: Airportal.hu)

A légitársaság legújabb járata Dubajból az Egyesült Államok irányába 2018. június 1-től lesz elérhető háromosztályos Boeing 777-300ER repülőgépekkel.

A repülőgépeken 8 első osztályú kabin, 42 business class ülés, és 306 turista osztályú férőhely mellett 19 tonna belly cargo kapacitás áll rendelkezésre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bár a Dubaj-Newark újdonságnak számít a cég kínálatában, a célállomás korántsem. Newark reptere már tavaly március közepe óta már elérhető Dubajból, athéni megállóval. Az Athénon keresztül közlekedő járat változatlanul fennmarad.

Az új járatok a légitársaság közlése szerint hajnali háromkor indulnak az Emirátusokból, és helyi idő szerint reggel kilenckor érkeznek meg Newark Liberty Nemzetközi Repülőterére.

Visszafelé 2 óra 50 perces fordulóidő után indulnak majd EK224 járatszámmal a gépek, és másnap reggel 8 óra 20 perckor szállnak le Dubaj-ban.

Változások más amerikai útvonalakon

Március 25-től a New York JFK-re közlekedő napi négy járatot háromra csökkentik – ezt fogja kiváltani júniustól elejétől a newarki járat.

A légitársaság bővít még Fort Lauderdale és Orlando felé közlekedő járatok esetében is, mindkét célállomásra napi járatot közlekedtetnek majd, a mostani heti öt helyett – szintén március 25-től.