Hosszú tárolást követően karbantartáson esett át, és új festést is kapott Donald Trump volt amerikai elnök saját tulajdonú Boeing 757-es repülőgépe, ahogy sokan nevezik “Trump Force One”.

A 31 éves, N757AF lajstromjelű, Boeing 757-200-as típusú repülőgép az elmúlt napokban több karbantartás utáni berepülést hajtott végre, a frissített festését pedig a Landlocked Aviationnél kapta meg.

A repülőgép ezt követően érkezett meg a floridai Palm Beach repülőterére, amely alig pár kilométerre van a volt elnök Mar-a-Lago nevű birtokától.

Donald Trump elnökké választását követően nem használta a repülőgépet, mert a biztonsági előírásoknak megfelelően az amerikai légierő elnöki gépeivel szállították, a mandátuma lejárta után pedig egy Cessna Citation X businessjetet használt utazásaihoz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Trump korábban egy Boeing 727-eset használt, ezt a repülőgépet még 2010-ben a Microsoft egyik alapítójától, Paul Allentől vásárolta. Azt nem tudni, hogy a repülőgép fedélzeti berendezését is frissítették-e a karbantartások során, de korábban így nézett ki: