A United Airlines Boeing 757-200-as főfutójának kereke visszaesett a földre felszállás közben Los Angeles-ben, a LATAM Boeing 777-300ER gépének farokrésze pedig az elemelkedés előtt ütközött a futópályának Milánóban.

Két figyelemre méltó, de szerencsésen végződő esemény is történt kedden. A United Airlines N14107 lajstromjelű, Boeing 757-200-as repülőgépe a légitársaság Los Angeles és Denver közötti járatát teljesítette.

A felszállás kezdeti szakaszában a repülőgép egyik főfutóművének egyik kereke visszaesett a földre.

Az eseményről egy másik repülőgép személyzete értesítette a légiforgalmi irányítást, amely később jelezte ezt a 757-es pilótáinak – írta bejegyzésében az eseményeket és baleseteket listázó AVHerald.

A járat folytatta útját Denver felé, ahol a megközelítés során a személyzet vészhelyzetet jelentett, a 757-es végül biztonságosan leszállt és le is tudott gurulni a futópályáról, majd később a terminálhoz vontatták. Személyi sérülés nem történt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A LATAM Brasil Milánóból Sao Paulóba tartó, PT-MUG lajstromjelű Boeing 777-300ER repülőgépének a farokrésze pedig az elemelkedés előtt súrolta a futópályát.

A repülőgép ezt követően biztonságosan felszállt, de a személyzet a visszafordulás mellett döntött.

A Boeing 777-es mintegy egy órás várakozást és a felesleges üzemanyag kiengedését követően, a felszállás után 70 perccel leszállt az ASN adatlapja szerint. A repülőgép átvizsgálását megkezdték, egyelőre nem tudni, hogy milyen mértékű károk keletkeztek. Az esemény során senki nem sérült meg.