A két év múlva kezdődő dohai FIFA labdarúgó-világbajnokságot hirdető repülőgépet mutatott be a katari légitársaság. 

A világbajnokságot a sivatagi éghajlatú országban rendhagyó módon nem nyáron, hanem 2022 novemberében-decemberében rendezik, ekkor elviselhetőbb a hőmérséklet.

A Qatar Airways a FIFA hivatalos partnereként és légitársaságaként hamarosan speciálisan erre az alkalomra összeállított csomagokkal csábítja a világbajnokságra a focirajongókat, és az esemény tiszteletére több repülőgépét látja el különleges festéssel.

Ezek közül az elsőt, az A7-BEB lajstromjelű Boeing 777-300ER-t november 20-án mutatták be a nagyközönségnek. 

A repülőgép november 21-én, napra pontosan két évvel a sportesemény kezdete előtt áll újra forgalomba a Doha és Zürich közötti járaton. A légitársaság tervei szerint következőként a cég egyik legmodernebb repülőgépe, az A7-ALL lajstromjelű Airbus A350-900-as kap hasonló, gondosan kidolgozott festést, amely egészen 2022 végéig látható lesz rajta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A világbajnokság helyi szervezőjének vezetője elmondta, minden partnervállalat halad a vállalásainak teljesítésével. A dohai Hamad Nemzetközi Repülőtér is készül a ugrásszerű forgalomnövekedésre, az eseményig a légikikötő éves kapacitása 58 millió utas lesz a bővítések révén.

Galéria a Qatar Airways „világbajnoki” Boeing 777-300ER repülőgépéről: