Extra pontokkal jutalmazza egy applikáción keresztül a Qantas azokat az utasokat, akik hajlandók lemondani a telefonjuk nyomkodásáról lefekvés előtt, és inkább a pihentető éjszakai alvást választják.

A Qantas “Sleep Health Challenge” kampányához bárki csatlakozhat, aki letölti a légitársaság Wellbeing applikációját, és csatlakozik a kihíváshoz, amelynek célja az, hogy a jelentkezők minél jobban ki tudják magukat pihenni az éjszaka folyamán.

A telefon és laptop képernyőjének kék fénye rontja az alvást (Forrás: Unsplash)

Korábbi kutatások bizonyították, hogy az, aki lefekvés előtt a telefonja képernyőjét vagy a számítógépe monitorját nézi, sokkal kevésbé tudja kialudni magát. Ennek oka a képernyők fényének kék komponense, amely gátolja az alváshoz szükséges melatonin hormon termelődését.

Hasonlóan rossz a helyzet, ha alvásból felébredve pillantunk a telefon világító kijelzőjére, mert a szervezet éber állapotba kerül. Felmérések szerint Ausztráliában tízből négy felnőtt nem tudja kipihenni magát.

A Qantas Wellbeing applikációja ezen szeretne javítani, méghozzá úgy, hogy közben nem csak egészségesebb lesz az ember, de plusz pontokat is kap a légitársaságtól, amelyeket repülőjegyekre válthat be.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kihívásban résztvevőknek elalvás előtt fél órával le kell tenniük az okoseszközeiket, és éjszaka sem szabad bekapcsolniuk a képernyőt. Az applikáció reggel plusz pontokat ad, amennyiben sikerült ezt teljesíteni.

Sok pontot azért senki ne reméljen: az első hónapban a teljesített éjszakák után 5, később csak fél pont jár, de plusz pontokat lehet gyűjteni kérdőívek kitöltésével és különböző testmozgásokkal is. Bár egy évben összesen 3406 pontot lehet összegyűjteni, ez még mindig csak egy ajándék azért cserébe, hogy még az egészségünkre is jobban odafigyelünk.

Az applikációt eddig több mint 400 ezren töltötték le.