Felfüggeszti járatainak jelentős részét március 24-től a Ryanair-csoport. A légitársaság várakozásai szerint járataik áprilisban és májusban sem indulnak el, tekintve, hogy a kínai tapasztalatok alapján a koronavírus-járvány terjedését három hónapos időtávon sikerül csak megfékezni.

A Ryanair felajánlotta segítségét a kormányoknak a külföldön rekedt állampolgárok hazaszállításához, valamint egészségügyi felszerelések, gyógyszerek, szükség esetén élelem szállításához – írja Michael O’Leary vezérigazgató a cég honlapján megjelent üzenetében.

A légitársaság a járvány terjedésével az országok által bevezetett beutazási és a szabad mozgást korlátozó intézkedésekkel indokolja a döntést.

A törölt járatokra repülőjeggyel rendelkező utasokat a légitársaság a következő egy-két hétben emailben keresi meg, amelyben tájékoztatja őket a választható lehetőségekről. A Ryanair arra kéri utasait, hogy csak a legszükségesebb esetben próbáljanak telefonon kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálattal, mert most a külföldön rekedt utasok hazajuttatása a legfontosabb feladat.

A kialakult helyzet miatt az ügyintézők túlterheltek, továbbá a bevezetett egészségügyi intézkedések az egy időben dolgozó munkatársak létszámát 50 százalékkal kellett csökkenteni, így az utasok inkább e-mailt írjanak és legyenek türelmesek – kéri levelében O’leary.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Ryanair