Hosszabb időszakra leállítja budapesti járatait az American Airlines: a légitársaság jövőre sem újítja fel a philadelphiai összeköttetését, az idén májustól tervezett chicagói járatok sem indulnak el 2021-ben.

Az American Airlines honlapján megjelent, a 2021 nyaráig tartó stratégiáról szóló közlemény szerint a koronavírus-járvány miatti keresletcsökkenés okán újra kell szervezni a hálózatot, a nemzetközi járatok kapacitása még jövőre is 25 százalékkal alacsonyabb lesz a 2019-es szinthez képest.

A légitársaság hálózatában az európai városokat továbbra is elsősorban Philadelphiából lehet majd elérni. A kisebb városok felé minden összeköttetést megszüntet az American Airlines, és leginkább a partner légitársaságok központjaira fókuszál. Európában ez London-Heathrow (British Airways) és Madrid-Barajas (Iberia).

Fotó: AIRportal.hu

Ennek részeként az idei nyári menetrendi időszakra tervezett, Chicago és Budapest közötti összeköttetést nem indítja el az American Airlines jövőre sem, a philadelphiai útvonal pedig megszűnik.

Bezárják még a prágai, velencei, krakkói, dubrovniki és berlini útvonalakat is, Európában Heathrow-n és Madridon kívül még Frankfurtba, Párizs-CDG-re, Rómába és Dublinba járnak majd 2021-ben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légicég 2019-ben naponta közlekedtette a Budapest és Philadelphia közötti járatot, információink szerint kimondottan magas töltöttséggel. Chicagóba hetente négyszer repültek volna idén május 7-től, a nyári menetrendi időszakban.

A Budapest Airport a járvány kezdetén nyílt levélben írt arról, hogy a csökkenő kereslet miatt a Malév csődje után hosszú munkával kialakított tengerentúli és európai hálózat egy része tartósan kieshet. Az American Airlines az első, amely bejelentette a budapesti járatainak teljes törlését.

Pedig már a repülőgépcsere is a láthatáron volt, a kiöregedő Boeing 767-esek és Airbus A330-asok kivonásával Boeing 787-8-as Dreamliner üzemeltetése is felmerült a két budapesti útvonalon.