Önálló leányvállalattal száll be a lengyel és vélhetően később a kelet-európai charter piacra az ír low-cost, indul a Ryanair Sun!

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A Ryanair Sun a légitársaság különálló Lengyelországban bejegyzett leányvállalataként működik majd. Az új lengyel charter légitársaság 2018 nyarán kezdi meg működését.

A Ryanair már elkezdte toborozni a munkatársakat az új leányvállalathoz, elsőként különböző vezetőket keresnek a varsói központú cég létrehozásához és későbbi növekedéséhez.

A cég karrier oldalán megjelent információk szerint

a Ryanair Sun öt darab Boeing 737-800-as repülőgéppel indul.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új leányvállalathoz többek között kereskedelmi igazgatót, pénzügyi vezetőt, főpilótát és vezető mérnököt is keres a Ryanair.

A Ryanair azt ígéri, hogy az új leányvállalat a legjobb szolgáltatásokat fogja kínálni a lehető legalacsonyabb árakon a lengyel utasok és utazásszervezők részére. Egyelőre az nem ismert, hogy a repülőgépek fedélzeti berendezése és festése fog-e különbözni a cég többi gépétől.

A cég toborzó oldalán megjelent információk szerint a start-up cégként induló Ryanair Sun célkitűzése, hogy megváltoztassa a lengyel charter-piacot.

A Ryanair új charter leányvállalata zsúfolt piacra lép be, hiszen az országban három charter légitársaság is működik, a lengyel Enter Air, a szintén lengyel Small Planet Airlines Polska és a cseh Travel Service leányvállalata a Travel Service Polska kínálja szolgáltatásait a nyaralni vágyók részére.