Az EuroLOT regionális légitársaság az anyavállalat, a LOT hatodik, SP-LRF lajstromú Boeing 787-8 Dreamlinerének bérlésére készül az Aeronews.pl hírportál információi szerint. A wet-lease keretében történő üzemeltetés célja, hogy a regionális légifuvarozó színeiben indulhasson Lengyelország és Délkelet-Ázsia között újabb útvonal.

Az All Things 787 blog információi szerint az 161-es sorozatszámú lengyel Dreamliner már az átadás előtti berepüléseket végzi, március 10-én teljesítette első felszállását. Várhatóan a hónapban vagy áprilisban átadásra kerül a lengyel nemzeti légitársaság számára.

Az EuroLOT a bérelni kívánt szélestörzsű repülőgéppel elsősorban Bangkokba kíván járatot nyitni Lengyelországból. A lengyel szakportálnak nyilatkozó szakemberek szerint azonban a járatnyitáshoz szükséges előzetes előkészületek, úgy mint a repülési jogokért és résidőért való jelentkezésnek már mostanra meg kellett volna történnie ahhoz, hogy a nyári csúcsidőszakot ki tudják használni.

A LOT első, SP-LRA lajstromú Boeing 787-8 repülőgépe a Liszt Ferenc repülőtéren. (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A LOT első, SP-LRA lajstromú Boeing 787-8 repülőgépe a Liszt Ferenc repülőtéren.
(Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)


Nem csupán a regionális légitársaság az egyetlen jelentkező a hatodik lengyel 787-esért, ugyanis a Turkish Airlines is érdeklődött a repülőgép bérlése iránt, melyet az Isztambul és San Francisco közötti útvonalon állítana szolgálatba a török vállalat. A tárgyalások eredményeiről eddig további eredmények nem láttak napvilágot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az EuroLOT jelenleg főképp belföldi és a környező országokba irányuló járatok üzemeltetésével foglalkozik, valamint némely útvonalat kizárólag az anyavállalat számára közlekedtet. A hosszútávú járatok piacára való belépés egy hatalmas ugrás, valamint egy világos lépés lenne a konszodilációs programon áteső lengyel nemzeti légitársaság részéről, amely az Európai Bizottság irányából is vizsgálat alatt áll.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!