Nem sokon múlott, hogy tragédiába torkolljon az S7 Airlines Moszkva-Szimferopol járatát teljesítő Boeing 737-es felszállása, de végül pár jelzőfény látta csak kárát az esetnek.

Az orosz állami RT hírportál szerint az eset még hétfőn reggel történt, a járat fedélzetén 150-en utaztak. A lap közzé tette a domogyedovói repülőtér térfigyelő kamerájának felvételét is, amelyen látható, hogy a Boeing 737-800-as főfutói még a futópályán gurulnak, amikor a gép állásszöge már nagy, a gép mégis rendkívül nehezen emelkedik el.

Az RT úgy tudja, a Boeing letarolt öt darab jelzőfényt, de végül is éppen a pálya végénél felemelkedett, majd biztonságosan landolt célállomásán, Szimferopolban, sőt, onnan kisebb késéssel, de visszatért Moszkvába is.

 

A Flightradar24.com adatai szerint az esetben a VQ-BKV lajstromú, 8 éves Boeing 737-800-as érintett, és azóta, hogy visszatért Moszkvába, nem teljesített járatot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az RT információit megerősítve a légitársaság azt közölte, hogy veszélyhelyzet alakult ki, a gép átvizsgálása során a törzsön sérüléseket találtak.

Bár a baleset okáról a légitársaság nem közölt semmit, a felvételek alapján a felszállási teljesítmény kiszámításába csúszhatott valamilyen hiba.