Az indonéz fapados, a Lion Air egyik Boeing 737-800-asa egy belföldi járat teljesítése során esős időben, a földet érés után kicsúszott a futópályáról. A fellazult talajon megállt gép vészkiürítése a nyilvánosságra került videók szerint nyugodtan zajlott, két utast kellett később kórházba szállítani.

Balesetet szenvedett az indonéz fapados, a Lion Air egyik repülőgépe. A Makassar-Gorontalo belföldi járatot teljesítő, PK-LOO lajstromjelű, 2014-ben gyártott Boeing 737-800-as a leszálláskor, a földet érés után kicsúszott a futópályáról – írja a flightglobal.com portál.

A repülőgép a futópálya melletti laza talajon állt meg, a vészkiürítés a videók tanúsága szerint rendben megtörtént. 

A légitársaság közölte, hogy az esős idő ellenére leszállásra alkalmas körülmények voltak a reptéren. A 174 utas és a 7 fős személyzet rendben elhagyta a fedélzetet, a tájékoztatás szerint két utast kellett kórházba szállítani, vélhetően könnyebb sérülésekkel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fotók alapján komoly károk keletkeztek a 737-esben, az egyik hajtómű burkolata, beömlőnyílása, de számos más részegység is sérültnek látszik.

Azonban a gép helyzetét illetően ellentmondásosak a hírek.

Egyes információk szerint a futópálya túlsó végét is elhagyta a 737-es, más adatok szerint nagyjából a felénél balra letért és ott állt meg. 

A repülőteret természetesen lezárták, dolgoznak a gép eltávolításán, valamint megkezdődött a vizsgálat is.

A Lion Air több járatát is érte már baleset az elmúlt években, számos esetben hasonló futópályaelhagyás történt, a legemlékezetesebb a Denpasarban a tengerig túlfutott 737-es volt.

A legkülönösebb pedig az ugyancsak a mostani esetben szereplő Gorontalo repterén, amikor néhány éve egy tehenet gázolt el a flotta egyik gépe.