Letiltotta volna a Garuda Indonesia, hogy az utasok fotókat készítsenek repülés közben a fedélzeten, de az internetes felületeken hamar megszaporodott tiltakozások miatt a társaság visszatáncolt.

A Reuters szerint az ügy kiindulópontja az volt, hogy Rius Vernandes, akit több mint félmillióan követnek a Youtube-on szombaton megosztott egy videót arról, hogy a Garuda Indonesia Sydney-ből Indonéziába tartó egyik járatán a business osztályon utazva kézzel írt menükártyát kapott, ami rátadásul egy spirálfüzetből kitépett papír volt.

A videót azóta több mint egymillióan látták.

A légitársaság a videóra reagálva azt írta, hogy az influenszernek adott menükártyát nem az utasoknak, hanem a légiutas-kísérőknek szánták. Ez után a felsővezetés kiadta a parancsot az utaskísérőknek: akadályozzák meg, hogy az utasok fényképeket készítsenek a gép fedélzetén a járat teljesítése közben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mindez elég nagy indulatokat és érzelmeket váltott ki egy olyan országban, ahol az utazás közben szelfizés már-már nemzeti sportágnak számít. A netes népharag után a Garuda azzal védekezett, hogy az utasítás egy belső feljegyzés volt, amelyet azóta módosítottak és egyébként is csak azt akarták elérni, hogy az utasok tiszteljék a többi utas, illetve a hajózó személyzet magánéletét.

Mindezt a cég azon visszajelzések alapján hozta meg, amelyekben az utasaik arról panaszkodnak, hogy zavarja őket a többi, fotózó utas, akik nem is kérnek engedélyt arra, hogy fényképet készítsenek.

A cég később elnézést kért a szolgáltatás minőségéért Vernandestől.