Balesetet szenvedett és órákig blokkolta a Luftwaffe Global 5000 típusú repülőgépe a berlini Schönefeld repülőtér egyetlen üzemelő futópályáját, a repülőtér forgalmát leállították kedden délelőtt, az érkező járatok kitérő repülőtéren szállnak le.

A bz-berlin.de információi szerint a német légierő gépe balesetet szenvedett, és a futópályán áll.

A személyzet közvetlenül a felszállás után műszaki problémát észlelt és kényszerleszállást hajtott végre. A Spiegel értesülése szerint a leszálláskor mindkét szárnyvége a futópálya felületének ütközött.

A légierő egy szóvivője azt közölte, hogy a repülőgép karbantartáson járt Berlinben, ezt követően tért volna vissza kölni bázisára, amikor az esemény bekövetkezett. A szóvivő mindössze annyit mondott még, hogy a repülőgép műszaki hiba miatt fordult vissza.

Az Aerotelegraphon megjelent képgaléria szerint a repülőgép a futópálya végső megközelítésekor is nagy mértékű oszcilláló mozgást végzett, jobbra, majd balra dőlt a hossztengelye körül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Team Luftwaffe Tweetjében posztolt fotó szerint a repülőgéphez tűzoltó és mentőjármű is érkezett. Sérültekről nincs hír, a repülőgépen csak a személyzet – három pilóta – tartózkodott, őket vizsgálják.

A repülőtér mindössze annyit közölt, hogy a futópályát lezárták egy meghibásodott repülőgép miatt. A Bombardiert néhány órával később vontatták le a futópályáról.

A német légierő szállítógépeivel számos műszaki probléma merült fel az elmúlt időszakban, köztük ezzel a típussal is volt gond.

Kapcsolódó cikk:

Három vadonatúj A350-est rendel Németország