Október 26-án szombaton este felszállás után mintegy hatvan méter emelkedést követően irányíthatatlanná vált és a csapat stadionjának parkolójában a földnek csapódott majd kigyulladt az angol Leicester City focicsapat tulajdonosának, Vichai Srivaddhanaprabhának helikoptere. A fedélzeten két fős személyzet és három utas, köztük a milliárdos üzletember tartózkodott, a balesetet senki nem élte túl.

A lezuhant helikopter még ép állapotában (Forrás: Wikimedia Commons)

Sajtóértesülések szerint a tulajdonos a csapat otthonában játszott, szombat esti meccs lefújása után egy órával G-VSKP lajstromjelű, Agusta-Westland AW169 típusú helikopterével szeretett volna távozni a stadionból.

A gép szokás szerint a labdarúgópálya közepén vette fel három utasát, ahonnan felszállva mintegy hatvan métert emelkedett, majd előrebillenve készült sebességet gyűjteni.

Az Aviation-Safety információ szerint a helikopter ezt követően jobbra dőlt, irányíthatatlanná vált, a stadion melletti parkolóba csapódott és kigyulladt.

A fedélzeten tartózkodók közül senki nem élte túl a balesetet, további sérültekről nem érkezett jelentés.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A BBC-nek nyilatkozó fotós elmondása szerint a helikopter hajtóműve rendellenes hangot adott és leállt, önmagában emiatt azonban nem kellett volna irányíthatatlanul a földbe csapódnia.

A Daily Mail más szemtanúkra hivatkozva azt állítja, az AW169-es farokrotorja hibásodott meg, ennek következtében vesztette el felette a kontrollt a személyzet.

Később egy videó is nyilvánosságra került a balesetről

VIDEO Final moments before the AgustaWestland AW169 (G-VSKP) helicopter crashed outside the King Power Stadium in Leicester, UK. Killing all 5 on board including the Leicester City Football Club chairman Vichai Srivaddhanaprabha. (27-OCT-2018).

Közzétette: Air Disasters – 2018. október 30., kedd