Lezuhant a Wagner-csoporthoz tartozó Embraer businessjet Moszkva közelében, a fedélzeten tartózkodó három fős személyzet és hét utas életét veszítette.

Az RA-02795 lajstromjelű, Embraer EMB-135BJ Legacy 600 típusú üzleti repülőgép a moszkvai Seremetyjevo repülőtérről szállt fel és Szentpétervárra tartott.

A repülőgép Tver megyében szinte függőlegesen zuhant a földre, roncsai kigyulladtak. A fedélzeten tartózkodó három fős személyzet és hét utas életét veszítette.

Sajtóértesülések szerint a repülőgép fedélzetén az utaslista szerint a lázadó Wagner-vezér, Jevgenyij Prigozsin utazott. Később az orosz légügyi hatóság hivatalosan is megerősítette, hogy Prigozsin a gépen volt, az esemény okainak feltárására vizsgálat indult.

A sajtóban megjelent első feltételezések arról szóltak, hogy a gépet lelőhették. A rossz minőségű felvételeken annyi látható, mintha a spirálisan zuhanó géptörzs egyik szárnya és T-vezérsíkja részben vagy egészben hiányozna, ezeket később a roncsoktól több kilométerre találták meg. Felmerült, hogy a gép fedélzetén bekövetkezett robban(t)ás okozhatta az eseményt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.