Hamburgban bemutatta innovatív, a piacon egyedülálló kabintermék-koncepcióját a Lufthansa Technik. 

Illusztráció.

A német repülőgép-karbantartással foglalkozó cég a Hamburgban rendezett Aircraft Interior Expo szakkiállításon mutatta be a „Lease your cabin” konstrukcióját, amellyel lehetővé válik az utastér belső berendezéseinek, rövidtávú bérlése és gyors cseréje.

Legújabb termékét a Lufthansa Technik olyan üzemeltetőknek kínálja, amelyek az adott szezonalitáshoz, illetve az utasigények változásához igazodó konfigurációt szeretnének kínálni utasaik számára.

A „Lease your cabin” rendszerrel felszerelt repülőgépek utastere gyorsan és könnyen átalakítható, újraszékezhető, emellett a teljes belső is rövid időn belül eltávolítható. Ehhez a karbantartó cég teljes technikai és alkatrész bázist biztosítja.

„Teljes kabinberendezés megvétele az egyik legnagyobb anyagi teher az olyan üzemeltetők számára akik relatíve rövid időre vesznek csak lízingbe egy gépet” – mondta el Georg Stoffelen, a Lufthansa Technik kabintermékekért felelős vezetője.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hagyományos kabinbelső vásárlással szemben a most bevezetésre kerülő „lízingelhető” berendezések beszereléséért egyszeri, a használatért és az ebből adódó amortizálódásért pedig havi díjat kér majd a cég.

A csomag emellett magában foglalja azt is, hogy a Lufthansa Technik bármely bázisán – köztük Budapesten is  – bármikor új székeket szerelnek majd be az adott gépbe.

A „Lease your cabin” programban használt üléseket a ZIM Flugsitz GmbH gyártja majd le, a Lufthansa Technik pedig – szintén lízing konstrukcióban – a CHG-Meridian-tól kapja azokat meg.