Lökést kaphat a Boeing 767-es gyártása, amerikai lapértesülések szerint Everettben jelentősen emelnék a lassan kiöregedő konstrukciónak számító 767-es gyártási rátáját.

A Puget Sound Business Journal kaliforniai gazdasági laphoz eljuttatott információk szerint a Boeing heteken belül szeretné felpörgetni a gyártást, és a beszállítóknak küldött megkereséséből derült ki, a turpisság. Ebben ugyanis afelől érdeklődik a Boeing, hogy meg tudják emelni a beszállított alkatrészek mennyiségét.

Egyes pletykák szerint a Boeing azért készül erre, mert nagyobb megrendelésről szóló megállapodás közelébe jutott, akár 50 és 100 közötti mennyiségre érkezhet megrendelés Rentonba. Mindez hatalmas lökést adna a programnak, főleg úgy, hogy 767-esből évek óta nem adtak el utasszállítót.

A hírrel a United Airlines-t hozták összefüggésbe, állítva, hogy közel állnak egy nagyobb géprendelés aláírásához. A légitársaság természetesen nem reagált a hírekre, ahogy a Boeing sem.

Grafika: Boeing Company

A United flottájában jelenleg 51 darab Boeing 767-es szolgál, de ezek mind 15 év felett járnak már, sőt, van amelyik 25 éves. Rajtuk kívül a kiöregedő típusok közé tartozik még 77 darab 757-es is, amelyek 20 évesek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Azt senki nem állította, hogy utasszállító gépre szerződne le a Boeing, az is lehet, hogy áruszállító gépre érkezhet rendelés, ennek a verziónak valamivel nagyobb a valószínűsége. Pletykáltak is arról, hogy az Amazonhoz tartozó Prime Airnek lenne szüksége száz új gépre a hálózat bővülése miatt.

Mindezt alátámaszthatja az is, hogy a Boeing a napokban megkereste korábban elbocsátott dolgozóinak egy részét, akiket ideiglenesen, néhányukat pedig állandó szerződéssel újra foglalkoztatnának Seattle-ben. A Boeing ezt a hirtelen megugró gyártási igényekkel magyarázta.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!