Az Aston Martin autógyártóval is társult az Airbus Corporate Helicopters, ennek révén az ACH130 üzleti helikopterből készül speciális, a brit luxus sportautók stílusjegyeit magán viselő változat.

Az együttműködésnek köszönhetően az Airbus Helicopters egyik kisebb, egyhajtóműves helikoptertípusán, a H130-ason alapuló ACH130 VIP helikopterből lesz elérhető különleges luxust kínáló „Aston Martin Edition” változat a gyártó közleménye szerint.

A vevők a rendeléskor négy különböző külső és belső dizájnból választhatnak, mindegyik magán hordozza a brit autógyártó termékeire jellemző stílusjegyeket.

A két vállalat közel egy évig tartó közös munkával dolgozta ki a terveket. Kézzel készült részletek is helyet kaptak az ACH130-asok belső terében, és például a bőrülések is szinte megszólalásig hasonlítanak az Aston Martin gépjárműveiben lévőkhöz.

Forrás: Airbus Helicopters

Az első, demonstrációs céllal elkészített példány „Stirling” zöldből lefelé „Jet” feketébe áttűnő fényezést kapott, az egyéb burkolóelemek pedig az ismert akciófilmről, a Skyfallról elnevezett ezüst árnyalatot viselik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A további három választható szín ugyancsak az Aston Martin palettájáról a „Xenon” szürke, az „Arizona” és az „Ultramarine”.

Marek Reichman, az autógyár kreatív igazgatója és alelnöke elmondta, vállalata az elmúlt években kezdte az autók tervezésekor alkalmazott elveket más területekre is átültetni, az építészet és motorkerékpárok után ennek legújabb példája az Airbus luxushelikoptere.

Nem ez az első alkalom, hogy az európai repülőgépgyártó helikopteres divíziója neves autógyártóval fog össze, és így hozza létre VIP kialakítású forgószárnyasának feltuningolt változatát: az ACH145 esetében a feladatot a Mercedes-Benzre bízták.

Galéria az ACH130 Aston Martin Editionről

Kapcsolódó cikk

Concorde-stílusú sportkocsit tervezett a British Airways és az Aston Martin