Utazás a végtelenbe: ACJ319neo Infinito néven mutatták be az olaszországi Pagani dizájnstúdió és az Airbus Corporate Jets együttműködésében született különleges üzleti kabint. Az egyedi autóiról ismert műterem látványos, sci-fibe illő enteriőrt alkotott, amelyet igényes és ritka anyagok használata, természet ihlette ívek és gombnyomásra opállá váló elválasztófal jellemzi.

Forrás: Airbus | © AIRportal.hu

Forrás: Airbus

Az üzleti repülőgépek európai vásárán, Genfben bemutatták az Airbus VIP-részlege, az Airbus Corporate Jets legújabb termékét. A gyártó közleménye szerint a különleges autókról ismert Pagani dizájnstúdió történetében először vállalkozott üzleti repülőgépbelsőre.

Az új generációs A319neo-n alapuló ACJ319neo Infinito elnevezésű változatának koncepciója az olasz műterem elképzelésein alapul, és nem hasonlít egyik eddigi VIP-kabinra sem.

A Pagani terve szerint szinte az egész mennyezetet beborítja egy hatalmas kijelző, amely az égbolt képét – vagy akármilyen más képet, videót – vetítheti ki az utasoknak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ez és az egyedien íves elemek, berendezési tárgyak könnyedséget, a végtelen érzetét sugallják a tervezők szándéka szerint, innen az Infinito elnevezés.

Forrás: Airbus | © AIRportal.hu

Forrás: Airbus

Horacio Pagani, a stúdió alapítója és vezető tervezője úgy fogalmazott: a művészet és a tudomány kéz a kézben járnak a filozófiájuk szerint, és ennél a kabinnál is ezt mutatták be, a különleges anyagok, mint a CarboTitanium (a Pagani fejlesztése, kompozit műanyaggal készített titániumötvözet), és a műterem stílusjegyeinek vegyítésével. Az alkotó izgalmas új vállalkozásnak nevezte a repülőgép-iparba való belépést.

A közlemény idézi az ACJ igazgatóját, Benoit Defforge-ot is, aki szerint ezzel új megközelítést alkalmaztak a kabintervezésben, kielégítendő a legnagyobb elvárásokat is. A Pagani alkotói, Alberto Piccolo vezetésével megtervezték az Infinito dizájn alapvetéseit, az ACJ szakemberei pedig Sylvain Mariat irányításával a kompatibilitásért feleltek.

Az Infinito beltérben a természet ihlette ívek láthatók, kagylószerű oldalelemekkel, a kabin két részét elválasztó, átlátszó fal pedig gombnyomásra opálossá változtatható.

A természetes bőr ülések és kárpitok, a fapadló, illetve az ember alkotta karbonszálas anyagok mellett a Pagani másik jellegzetes stílusjegye, a fémek is megjelennek a kabinban. Természetesen többfunkciós LED-világítás is található a repülőgépen, a sztenderd felszerelések mellett. Az ACJ319neo nyolc utasra berendezve 12500 kilométeres, tizenöt órás utakra is képes.

Luxusautó belsővel is rendelhetők az Airbus ACJ319-esek

Forrás: Youtube