Néhány év múlva akár az űrben is „nyaralhatunk”, ha elég pénzzel és szabadidővel rendelkezünk, ugyanis egy kaliforniai cég 2027-ben hotelt tervez nyitni az űrben – és ez csak egyik a sok ötlet közül.

A The Getaway Foundation nevű cég nemrég osztott meg képeket az űrhotel látványtervéről, amely alapján a szálloda egy Föld körül keringő óriáskerékre hasonlítana, amely 24 modullal rendelkezik.

A folyamatosan forgó szerkezet szimulált gravitációt hozna létre a szélein, ahol a szobák helyezkednek el, a kerék közepében azonban nem lesz gravitáció.

A hotelt Wernher von Braun repülőmérnök után nevezték el, akit az amerikai rakétatechnika úttörőjeként tartanak számon, miután a náci birodalomban is e feladatot vitte. 

A különös hotelben elegáns lakosztályok kapnak majd helyet, amelyek berendezése nem lesz űrbéli, a szobákból a kilátás viszont annál inkább. A vendégek szórakozására olyan szabadidős tevékenységeket és játékokat biztosítanának, amelyeket a Földön nem lehet kipróbálni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A súlytalanság, illetve a kisebb gravitáció miatt például magasabbra lehet ugrani, sokkal gyorsabban lehet futni, vagy olyan dolgokat is fel lehet emelni, amelyet a Földön nem lenne lehetséges. Egy “supersize basketball” nevű sportot is ki lehet majd próbálni, amely szintén a súlytalanságon alapszik.

“Az emberek ki akarják majd próbálni az űrbéli hotelt, mert újdonság, és előtte még sosem volt lehetőségük hasonlóra” – jelentette ki a hotel tervezőmérnöke. Azt azonban kiemelte: az elsődleges céljuk az, hogy úgynevezett “űrkultúrát” hozzanak létre, amelyben az emberek nem csak az űrbe utaznak, de az űrben is élnek és dolgoznak, mert szerintük lenne erre igény.

A hotel így fog kinézni (forrás: Gateway Foundation)

A Von Braun hotel csak egyike a fejlesztés alatt álló űrhoteleknek: Richard Branson Virgin Galactic vállalata, Elon Musk SpaceX vállalata, az Amazon vezérigazgatójának, Jeff Bezosnak a Blue Origin nevű vállalata mind-mind hasonló tervekkel rendelkezik, valamint az Orion Span nevű startup cég is luxushotelt akar nyitni az űrben.

Az űrturizmus drága hobbi: 250 ezertől 9,5 millió USA-dollárig terjedhet egy utazás ára, amely magába foglal minden költséget. A Von Braun hotel a kezdeti fázisban szintén nagyon drágán kínálná az űrutazást, főként a gazdagokat megcélozva, de a cég hosszú távú céljai között szerepel az, hogy népszerűvé és elérhetővé tegye bárki számára, akár egy disneylandi kirándulással vagy egy hajóúttal egyenértékűvé téve.

A 450 férőhelyes hotelt a tervek szerint 2025-ben kezdenék összeszerelni az űrben, de csak 2027-től fogad vendégeket.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!