A felszállást megelőző nekifutás közben, még az elhatározási sebesség (V1) elérése előtt madárral ütközött a Spirit Airlines egyik Airbus A320neo repülőgépe, emiatt a jobb oldali hajtómű kigyulladt. A személyzet megszakította a felszállást, és megállt a futópályán, az utasok a bal oldali első és hátsó vészcsúszdákon hagyták el a fedélzetet.

Az amerikai diszkont légitársaság NK 3044-es számú járata Atlantic Cityből tartott volna Fort Lauderdale-be szombaton, de a felszállást megelőző nekifutás során egy nagytestű madár repült a kettes számú (jobb oldali) hajtóműbe, tüzet okozva.

A pilóták megszakították a felszállást, majd a megállást követően elrendelték a fedélzet kiürítését, valamint jelezték a légiforgalmi irányítás felé, hogy a repülőtéri tűzoltók segítségét kérik.

A gépen 102 utas és 7 fős személyzet tartózkodott, a kiürítés közben ketten szenvedtek könnyebb sérüléseket, a tűzoltók pedig a hajtóművet eloltották.

A közösségi médiába felkerült felvételek szerint az utasok nagy része a lángoló hajtómű és a személyzet felszólításai ellenére a kézicsomagokkal volt elfoglalva a fedélzet gyors és fegyelmezett elhagyása helyett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.