Véglegesen új tulajdonosa van a katonai kiképző és könnyű harcászati gépeket gyártó, nagy múltú cseh repülőgépgyártónak.

A júliusban aláírt szerződés alapján szeptember 30-val az új tulajdonos a HSC Aerojet, amelyben 80 százalékos részesedése van Szalay-Bobrovniczky Kristófnak, míg 20 százalék a cseh Omnipol társaság kezében van – jelentette az E15 gazdasági napilap internetes hírportálja csütörtökön.

A Vodochody repülőtér szintén a tranzakció része.

Forrás: Aero Vodochody

A tulajdonosváltással távozott az Aero Vodochody éléről Dieter John, és a vállalat új vezérigazgatója Viktor Sotona lett, aki eddig a pardubicei ERA céget vezette.

„Az Aero továbbra is fejleszteni fogja vállalkozása mindhárom pillérét, ezek közé tartozik a saját repülőgépek kifejlesztése és gyártása, a repülőgépek szervizelése és javítása, illetve az aerostructures nevű program. Mind a három része marad kereskedelmi stratégiánknak” – nyilatkozott Viktor Sotona.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Aero Vodochody csütörtöktől már nem a Penta Group tagja, a cég a repülőgépgyárat annak privatizációja, 2007 óta birtokolta – írja a hírportál.