Május 10-ig újabb forrásokat próbál bevonni a Jet Airways a bankoktól, miközben úgy tűnik, az eddigi potenciális jelöltek elálltak a légitársaság megvételétől.

A Reuters értesülései szerint a vállalat folyamatosan tárgyal a hitelezőkkel arról, hogyan oldják meg a kölcsönök visszafizetését és a társaság újraindítását, eközben a cég május 10-ig újabb 143 millió dolláros mentőövet szeretne kiharcolni magának.

A Business Today korábbi híre szerint a jelenleg 25 százalékos tulajdonrésszel rendelkező Etihad Airways a TPG-vel és a Nemzeti Befektetési és Infrastrukturális Alappal együtt pályázott volna a cégre, de a Business Standard újabb információi szerint már mindhárman elálltak ettől.

Fotó: AIRportal.hu

Az Etihad arra hivatkozva lépett vissza, hogy már semmilyen értéket nem látnak a légitársaságban, amely vonzóvá tenné számukra. A maga is milliárdos veszteségekkel küzdő Etihad Airways korábban elzárkózott attól, hogy növelje részesedését a Jet Airways-ben, ehhez képest kisebb csoda, hogy később elgondolkodtak a részbeni felvásárláson.

A Hindu Business úgy tudja, a Jet Airways május 10-ig adott haladékot az érdeklődőknek a kötelező érvényű ajánlatok leadására, ehhez a társaság minden támogatást megad, betekinthetnek például a pénzügyekbe, és minden információt megadnak, amely a döntéshozatalhoz szükséges.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Eközben az indiai légiközlekedési hatóság világosság tette: csak akkor engedi újra elindítani a légitársaságot, ha garanciákat kap a megfelelő üzembiztonságra.