A Wizz Air brit leányvállalata, a Wizz Air UK átvette ötödik repülőgépét, a cég mostantól Tiranával is összeköti a brit fővárost.

Illusztráció: A Wizz legújabb, HA-LYX lajstromjelű Airbus A320-asa (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Átvette ötödik brit lajstrommal üzemelő, London Luton repterén állomásoztatott gépét a Wizz Air brit leányvállalata, a Wizz Air UK. A repülőgép nemrégiben állt forgalomba a low-cost cég útvonal hálózatán.

A légitársaság London Luton repülőterén végrehajtott terjeszkedése a legnagyobb bővítés a Wizz Air üzemelésének történetében.

Az elkövetkezendő 17 hétben összesen huszonegy új gép érkezik majd a Wizz flottájába, a különböző európai bázisokra, melyekkel 70 új útvonalat és heti szinten 700 további repülést teljesít majd a légitársaság.

A Wizz Air az ATW Onlinenak adott egy másik interjúban közölte, hogy nem terveznek partnerségre lépni más légitársaságokkal és a Ryanairrel ellentétben a saját hálózaton belül sem kívánják bevezetni az átszállás-szolgáltatást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég álláspontja szerint az átszállás biztosítása rendkívül komplex rendszereket és folyamatokat igényel, ez pedig ellentétes a Wizz Air alacsony költségű üzemelésének működési modelljével.