Az Airbnb nemrég új funkcióval bővült, valóban luxus kategóriába tartozó szállásokat is le lehet foglalni, amelyekhez további szolgáltatások járnak.

Prémium szolgáltatást indított az ismert szálláskereső Airbnb Luxe néven, amelyen keresztül a luxust igénylő utazóknak kínál páratlan, exkluzív helyeket világszerte. 

Az Airbnb több mint 2000 exkluzív szállást sorakoztat fel ezen az oldalon, köztük olyan különlegeseket is találhat az utazó, mint például egy teljes sziget Francia Polinézián vagy a sidney-i operaház közvetlen közelében található penthouse lakás. 

A szállással kiegészítő szolgáltatások is járnak, melyek megszervezésében egy utazásszervező segíti a vendéget (forrás: Airbnb)

Az Airbnbn Luxe azonban nem csak egyszerű szállást kínál, a legtöbb esetben reptéri transzfer, 24 órás ügyfélszolgálat, saját komornyik, séf és takarító személyzet jár, az utast pedig egy utazásszervező segíti abban, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a nyaralás.

A szakember koordinálja az érkezését, távozását, segít az utazás megtervezésében és a kiegészítő szolgáltatások lefoglalásában, mint például a gépkocsibérlés, gyermekfelügyelet, sofőrszolgálat – a lehetőségek száma végtelen. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

De mennyibe is kerül egy ilyen luxus szállás?

A Luxe-otthonok átlagos ára éjszakánként 1500 USA-dollár: sok 1000 dolláros apartman található a weboldalon, a legdrágább szállásért viszont mélyen a zsebébe kell nyúlnia az utasnak, a Nukutepipi nevű 52 férőhelyes privát sziget ugyanis 144 000 dollárba kerül. 

Az Airbnb szigorúan és részletesen ellenőrzi a luxus szállásokat, hogy véletlenül se okozzanak csalódást a vendégeknek azzal, hogy mást nyújtanak, mint amit ígérnek. Egy 300 pontos értékelési rendszer segítségével vizsgálnak a konyhai eszközöktől kezdve a fürdőszobák méretéig mindent. 

Ha van felesleges 42 millió forintunk, akkor akár egy privát szigetet is kibérelhetünk egy napra (forrás: Airbnb)

Hatalmas változáson ment keresztül az Airbnb a 2008-as alapítása óta: eleinte a sharing economy, azaz a közösségi, megosztáson alapuló gazdaság elve szerint működött, házrészeket és szobákat kínált a spórolni vágyó utazóknak, innen jutott mára a cég a luxus szállásig egy privát szigeten.