Óvatos optimizmusának adott hangot a Delta Air Lines vezetője a dolgozóknak küldött újévi üzenetében, Ed Bastian szerint már tavasszal újra nyereségesek lehetnek a járatok, de továbbra is nagyon bizonytalan lesz a helyzet.

A Bloomberg szemlézte a vezérigazgató levelét, ebben 2021-et Ed Bastian a “felépülés évének” nevezte. Mint írta, bár a légi utazás iránti igény eleinte még nagyon alacsony lesz, amint széles körben elérhetővé válnak idén a vakcinák, a légiközlekedés is kezdhet kilábalni a válságból.

Noha a légitársaságokat összefogó Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) azzal számol, hogy az üzleti célú utazás indul be a legkésőbb, a Delta Air Lines szerint hálózatukon először főleg üzleti utasok jelennek majd meg.

Forrás: Airbus

“Sok tekintetben a következő 12 hónap is olyan nehéz lesz, mint az elmúlt év, ugyanakkor optimista vagyok a felépüléssel kapcsolatban. A járvány okozta bizonytalan helyzet azt is jelenti, hogy gyorsan kell reagálni és alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez” – fogalmazott Ed Bastian.

A cég vezetője egyúttal megerősítette decemberi becslését, amely szerint tavasszal már elkezdhet nyereséget termelni a társaság, a pénzt pedig a hiteleik visszafizetésére fogják költeni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A karácsony előtti napokban az amerikai repülőterek biztonsági ellenőrzését végző Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) napi 1 milliót meghaladó utasforgalmat regisztrált, amely ugyan fele az egy évvel korábbinak, de jóval magasabb, mint az előző hónapokban mért utasszámnak.