A 2018/19-es téli menetrendeben is megmarad a Qatar Airways naponta közlekedő két Doha – Budapest – Doha járatából az egyik járaton a szélestörzsű Airbus A330-200-as repülőgép.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság a napokban feltöltött téli menetrendje szerint a QR 199/200 számú, délutáni órákban Budapestre érkező járatokat 2018. október 28-tól 2019. március végéig továbbra is az Airbus A330-200-as típusú repülőgépek teljesítik.

A járatokra már lehet repülőjegyeket foglalni a légitársaság foglalási rendszerében, vagy az internetes repülőjegy keresőkben is.

A jelenleg ismert menetrend szerint a QR199-es számú járatok 12:05 perckor szállnak le Budapesten és 16:25-kor indulnak vissza QR200-as járatszámmal Dohába a téli időszakban.

Az Airbus A330-200-as típusból összesen 13 példány repül a légitársaság flottájában, négyfajta fedélzeti konfigurációban, a repülőgépek berendezéstől függően 228 és 272 közötti utas szállítására képesek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus A330-as géptípus bevezetésével az érintett járaton a korábbihoz képest majdnem megkétszereződik a kapacitás, hiszen az Airbus A320 gép 144 ülése helyett 272 férőhelyet kínál a légitársaság ezen a frekvencián.

Külföldi tapasztalatok szerint a légitársaság azokon a járatain ahol már szélestörzsű repülőgépek teljesítenek szolgálatot, sokkal rugalmasabban cseréli a típusokat az utasigényeknek és a flottarotációnak megfelelően.

Bár augusztus elejétől a délutáni/esti járatokon a jelenlegi menetrend szerint az Airbus A330-200-as típus lesz a sztenderd, könnyen előfordulhat, hogy a Budapestről Doha irányába utazók akár – a férőhelyek tekintetében hasonló méretű, de modernebb, újabb és kényelmesebb – Dreamlinerekkel is találkozhatnak.

AJÁNLÓ: Különleges álom: Dreamliner a Qatar Airways budapesti járatán

 

2017. február utolsó négy napján Boeing 787-8 Dreamliner típussal érkezett Budapestre a Qatar Airways.

Kihasználva az egyelőre különlegesnek számító alkalmat töviről hegyire bejártuk a repülőgépet és bemutattuk a típus minden előnyét-hátrányát az utasok szemszögéből. Részletek…

Amint arról korábban beszámoltunk, a QR199/200-as járatokat 2018. március 25. és július 31. között Airbus A321-es repülőgépekkel teljesíti a légitársaság. 2018. augusztus 1-től pedig a Qatar Airways Airbus A330-as repülőgépei teljesítik a járatot a légitársaság foglalási rendszere szerint.

Szélestörzsű repülési élmény mindkét osztályon

Az A330-as Business osztályán az ülések 180 fokban dönthetőek, így biztosítva a kényelmes alvás élményét, illetve hatféleképpen állítható fejtámlával, négyirányú állítható deréktámasszal, különféle személyes tárolórekeszekkel, illetve elválasztókkal friss, modern stílusban szolgálják az utasok kényelmét.

Az ülések USB-portokat és intelligens eszközök csatlakoztatását is kínálják. Ezen felül a kabinban 40 cm-es intelligens monitorok és érintőképernyős távirányító készülékek is rendelkezésre állnak, és több mint 3000 féle szórakozási program nyújt szórakozási lehetőséget a repülés időtartama alatt.

Az A330-as repülőgép fedélzetén lehetőség van internetezésre, illetve SMS és MMS üzenetek küldésére és fogadására.
Ezek a funkciók összhangban vannak a Qatar Airways hosszú távú útvonalain közlekedő szélestörzsű gépeinek komfortjával.

A turista osztályú ülőhelyek nagyobb kényelmet és nagyobb személyes teret biztosítanak, és minden ülés rendelkezik beépített 27 cm-es monitorral ás távirányítóval.