Megszünteti Altenrhein – Friedrichshafen – Köln/Bonn járatát az osztrák People’s Viennaline légitársaság 2017. április 14-től. A járat első, Altenrhein – Friedrichshafen szakasza, birtokolta a világ legrövidebb nemzetközi járata címet a 2016. novemberi indulása óta.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság Embraer E170-es repülőgépeivel mindössze 8 perc alatt lehet eljutni St.Gallen-Altenrheinből (Svájc) Friedrichshafenbe (Németország).

A két repülőtér között mindössze 20 kilométer a távolság légvonalban, azonban a Boden-tó két partján fekvő két város között közúton körülbelül 1 órát, 66 kilométert kell autózni. A cég 40 eurós induló ártól kínálta a repülőjegyeket az utasoknak.

A megszüntetés okaként – nem meglepetésre – azt jelölte meg a People’s Viennaline, hogy a kevesebb mint fél éves üzemeltetés alatt az Altenrhein – Friedrichshafen – Köln/Bonn járatokon kevés volt az utas, a gépek alacsony load factorral közlekedtek. A foglalási mutatók márciusban sem mutattak fejlődést, az üzemeltetési költségek pedig túl magasak voltak – az ATW Online információi szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az osztrák bejegyzésű légitársaság két, a svájci bázisú (Altenrhein), de osztrák lajstromjelű Embraer E170-es repülőgépet üzemeltet. Az egyik repülőgép továbbra is a naponta négyszer közlekedő Altenrhein – Bécs útvonalat teljesíti majd, melyet úgynevezett PSO szerződés keretében, állami támogatással üzemeltet a cég.

A másik, a flottához februárban csatlakozott repülőgéppel a társaság szeretne belépni a wet-lease, vagy másképpen ACMI (aircraft, crew, maintenance and insurance) piacra, azaz személyzettel együtt adják majd bérbe más légitársaságok részére, valamint nyaraló és charter járatokra lesz bérelhető.