Újabb pilóta és légiutaskísérő felvételi kampányt indít a LOT lengyel légitársaság. A légitársaság kapitányokat és első tiszteket vesz fel varsói és budapesti bázisra, és mintegy 200 magyar légiutaskísérőt is keres budapesti bázisára.

Forrás: LOT

A légitársaság legutóbb júniusban jelentette be, hogy 300 kapitányt és első tisztet vesznek fel varsói és budapesti bázisaikra, melyre több mint ezer pilóta jelentkezett.

A jelentkezők 90 százaléka Európából futott be, de a légitársaság közlése szerint a jelöltek között szép számban vannak az USA-ból, a Közel-Keletről érkezők is, sőt Ecuadorból, Új-Zélandról, Ausztráliából és Guadeloupéról is kaptak megkeresést.

A LOT lapunkhoz eljuttatott közlése szerint a felvételt nyert több tucat jelentkező közül az elsők októberben kezdhetik el a légitársaságnál repült típushoz szükséges jogosítás (type rating) megszerzésére felkészítő tanfolyamot. A tréning költségeit a légitársaság viseli.

A légitársaság, pontosabban a személyzetet alkalmazó LOT Crew leányvállalat szakemberei minden héten tartanak felvételi alkalmakat Varsóban és Budapesten is, valamint nyílt napok keretében bemutatják a jelölteknek a légitársaság ajánlatát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A LOT az idei év végéig folyamatosan tart majd toborzó alkalmakat a pilóták számára.

A légitársaság továbbra is Bombardier Q400 és Embraer 170/190 típusokra keres új kapitányokat és első tiszteket, de a cég közlése szerint pilótáik a vállalat folyamatos növekedésének köszönhetően három éven belül előre léphetnek a Boeing 737 (-800 és MAX 8) és Boeing 787-8 és -9 Dreamliner típusokra.

A légitársaság pilótái számára nem szükséges a lengyel nyelv ismerete.

Fotó: AIRportal.hu

A kapitányi állásra jelentkezőknek érvényes EASA/ JAR FCL ATPL (A) szakszolgálati engedéllyel, legalább 3000 repült órás tapasztalattal kell rendelkezni (ebből legalább 1000 óra kapitányi pozícióban). További feltétel az ICAO LEVEL 5-ös nyelvvizsga és az egészségügyi alkalmasság (class 1), valamint EU-s tartózkodási és munkavállalási engedély is szükséges.

Az első tiszti pozícióba jelentkezőknek érvényes kereskedelmi pilóta szakszolgálati engedéllyel (frozen ATPL is megfelel) és legalább 200 repült órával kell rendelkezni.

A légitársaságnál jelenleg összesen 700 pilóta dolgozik.

Hatalmas légiutaskísérő-toborzásba kezd a LOT Magyarországon

2019-re legalább 250 magyar légiutaskísérőt kíván alkalmazni a LOT.

A lengyel légitársaság jelenleg összesen 1300 légiutaskísérőt alkalmaz, ebből mindössze hatvanan magyarok.

Ez azt jelenti, hogy a következő egy évben mintegy 200 magyar légiutaskísérőt kíván alkalmazni a LOT.

A cég közlése szerint a toborzó kampány indítása a napokban várható.

Az új pilótákat és a légiutaskísérőket is a jelenlegi munkavállalókkal azonos kondíciókkal foglalkoztatja a LOT.

Amint arról korábban beszámoltunk, a LOT 2019 februártól Embraer 190-es repülőgépekkel indít járatokat Budapest és a London City repülőtér között és a hírek szerint további repülőgépek Ferihegyre helyezése és újabb rövid és hosszútávú járatok bejelentése is várható a közeljövőben.

Forrás: LOT