Új járatot indít Budapestről a marokkói Agadirba a Wizz Air. A legújabb WIZZ-járat hetente kétszer, keddenként és szombatonként repül majd október 31-i kezdettel.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatot közleménye szerint az új járatra a repülőjegyek már foglalhatók 8 990 forintos induló viteldíjon, amelyhez legfeljebb 55x40x23cm méretű ingyenes kézipoggyász is jár.

A dél-marokkói Agadir, amely a WIZZ 66. célállomása Budapestről, az Atlanti-óceán partján fekszik.

A Wizz Air Airbus A321-es repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: AIRportal.hu)

A város évente 300 napnyi napfénnyel büszkélkedhet, tágas homokos stranddal várja az oda látogatókat, akik a város közelében található számos nemzeti parkban is megcsodálhatják Marokkó vad természeti szépségét.

A légitársaság bejelentése szerint a Budapest – Agadir járat mellett Wroclawból, Vilniusból és Katowicéből is indítanak járatokat a marokkói városba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az idén indított 10 útvonal és a közelmúltban bejelentett Bordeaux, Szentpétervár és Frankfurt célállomások mellett Agadir már a 14. új úti cél, amellyel a Wizz Air 2017-ben bővítette budapesti hálózatát. A légitársaság így már 66 várossal köti össze Budapestet Európában és azon kívül is, ezáltal a magyar főváros kínálata a legváltozatosabb az egész WIZZ-hálózatban.

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 12 repülőgéppel, melyekhez két újabb budapesti gép csatlakozik 2018-ban.

2016-ban a Wizz Air 3,7 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami meghaladja bármely más légitársaság korábbi forgalmát Magyarországon és 23%-os éves növekedésnek felel meg. 2016-os adatok alapján a légitársaság tevékenysége közvetve több mint 2800 helyi munkahelyet támogat. A WIZZ hazai hálózata már 72 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 31 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent.

A WIZZ AIR LEGÚJABB ÚTVONALA BUDAPESTRŐL

Útvonal Napok Indulás Induló viteldíj*
Budapest-Agadir kedd, szombat október 31. 8 990 forint*