Bejelentette legújabb célállomását a Wizz Air: a marokkói Marrákes először Lengyelországból és Litvániából lesz elérhető a légitársaság hálózatában – közölte lapunkkal a légitársaság.

2018 októberétől a téli szezonban két járatot indít Marrákesbe a WIZZ: Varsóból (Lengyelország) és Vilniusból (Litvánia). A járatok hetente két-két alkalommal közlekednek.

Vilniusból október 29-től hétfő és péntek, Varsóból október 31-től szerda, vasárnap repülnek a Wizz Air járatai a marokkói városba.

Fotó: AIRportal.hu

Az Atlasz hegység lábánál fekvő Marrákes Marokkó egyik legnagyobb és legnépszerűbb városa. A színes város kedvelt szabadidős úti cél nyüzsgő hagyományos piacaival és lenyűgöző gasztronómiájával.

A most bejelentett második marokkói célállomással a WIZZ egyre bővülő hálózatában már 44 ország 142 úti célja érhető el Európában és a kontinensen túl.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság első marokkói járata Agadirból indult 2017-ben, mára Magyarország, Lengyelország és Litvánia 5 városából 7 útvonalon érhető el Marokkó a WIZZ hálózatában.

Az első járat indulása óta több mint 75 000 utazó választotta a WIZZ marokkói járatait, stimulálva a helyi turizmust és vendéglátóipart is.

London Lutonon is bővít a Wizz, immár nem Kelet-Európa irányába

A napokban a Wizz Air brit leányvállalata a Wizz Air UK is újabb útvonalakat jelentett be. A légitársaság lutoni bázisáról Ovda (Izrael), Grenoble (Franciaország), Verona (Olaszország) és Tromsø (Norvégia) reptereire nyit hetente két alkalommal közlekedő járatokat a téli menetrendben.

A bővítés azért is érdekes, mert nem a Wizz Air hálózatának hagyományosnak mondható régióit kötik össze, hanem Londonból nyugat- és észak-európai, valamint izraeli célpontokat kínálnak.

A légitársaság egyre inkább kimerészkedik fő piacáról, és beszáll a nyugat-európai utasokért folytatott versenybe. Ebbe a folyamatba illeszkedik a bécsi bázisnyitás és az ottani erőteljes terjeszkedés is.

A Wizz London Luton reptéri bázisáról immár 25 ország 51 célállomására lehet majd eljutni. Idén a Wizz 10%-kal növelte operációját Lutonról, 7,9 millió növelve a felkínált ülések számát.