A tavaly márciusi tiltás elrendelését feloldotta az Egyesült Államok, mától ismét be lehet utazni az országba. Az USA hatóságai és a légitársaságok is arra figyelmeztetnek, hogy a repülőtereken az első időszakban hosszú sorok alakulhatnak ki.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ország októberben jelentette be, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által elfogadott vakcinák bármelyikének minden előírt adagját felvevő utasok előtt ismét megnyílik a beutazás lehetősége. Ehhez azonban még egy negatív eredményű PCR-tesztet is be kell mutatnia az utasnak, mindezek igazolásához elfogadják az uniós Covid-igazolványt. A 18 éven aluli gyermekeknek nem kötelező az oltás igazolása, de tesztet nekik is csináltatniuk kell.

Fotó: Customs and Border Protection

Mindezt már a repülőgépbe beszállás előtt ellenőrizni fogják, ez a légitársaságok feladata, míg az Egyesült Államok határőrei csak szúrópróbaszerűen vizsgálják majd a dokumentumokat.

A nyitás hatására az európai és amerikai légitársaságok is jelentősen növelték a transzatlanti járataik számát, a Lufthansa, az Air France-KLM és az International Airlines Group (IAG), illetve a Delta, a United és az American Airlines is bővítette a kínálatot.

Mindegyik cég foglalásai a nyitás bejelentése után a többszörösükre emelkedtek, jelentések szerint az első hetekben a legtöbb járat a járvány előttihez közeli foglaltsággal közlekedik majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A hirtelen megugró forgalom miatt azonban jelentős sorokra kell számítani az első időszakban a repülőtereken, főleg az Egyesült Államokban, ahol a beléptetés a járvány előtt is hosszadalmas folyamat volt.

Forrás: Airport Service Budapest

A Delta Air Lines, illetve a Fehér Ház szóvivője is erre hívta fel a figyelmet a Reuters jelentése szerint, de az ellenőrzést végző határőrség, valamint a Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) is mindent megtesz azért, hogy szükség esetén még több embert állítsanak munkába.

A U.S. Travel kereskedelmi szervezet felmérése szerint azzal, hogy az USA tavaly márciusban kitiltotta az unió schengeni térségéből, Kínából, Brazíliából és Indiából a turistákat, másfél év alatt 300 milliárd dollár bevételkiesést szenvedett el.