Egy héttel az amerikai határnyitás bejelentése után a Lufthansa-csoport máris növelni kényszerül a járatok számát, mert több esetben is a járvány előtti mennyiségben adott el eddig jegyeket.

A német légitársasági csoport közleménye szerint voltak olyan napok, amikor az előző hetihez képest háromszor annyi foglalás érkezett be egyes járatokra, sőt, bizonyos útvonalakra közel annyi jegyet foglaltak le, mint a járvány előtti időszakban.

A legtöbb jegyet a Swiss Zürichből, illetve a Lufthansa Frankfurtból New Yorkba, valamint Miamiba tartó járataira adták el, a prémium turista, üzleti és első osztályra annyi jegyet értékesítettek, mint 2019 azonos időszakában.

Fotó: Lufthansa

Az igények kiszolgálására a Lufthansa-csoport légitársaságai rövid határidővel több járatot állítanak be a menetrendbe, a Lufthansa és a Swiss például összesen napi három járatot fognak üzemeltetni Miamiba novembertől.

A decemberi előfoglalások is nagyon jól alakulnak a cég szerint, az elmúlt héten az év utolsó hónapjára ugyanannyi jegyet adtak el, mint 2019 azonos időszakában. New York rendkívül népszerű lesz idén is karácsony környékén, ezért heti 55 járatot fog a Lufthansa-csoport a menetrendbe állítani, de további bővítés sem zárható ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hogy mennyire fontos volt a transzatlanti kapcsolatok felújítása, mi sem példázza jobban, mint hogy a Lufthansa-csoport novemberben ezeken az útvonalakon több járatot fog naponta közlekedtetni, mint a teljes ázsiai-óceániai térségbe.

Fotó: Swiss

A hosszútávú járatok mellett a ráhordó kapacitásokat is bővíti a cég, bár ez egyelőre a német belföldi járatok bővítését jelenti, októbertől ismét óránként indulnak majd gépek Hamburgból és Berlinből Frankfurtba és Münchenbe a reggeli és esti csúcsidőszakban.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Egyesült Államok a múlt héten jelentette be, hogy novembertől beengedi az oltottakat az országba, bár több részletszabály még nem ismert. A belépéskor a WHO által elfogadott vakcinákat ismerik el, emellett 72 óránál nem régebbi PCR-teszt negatív ereményét is fel kell mutatni.