A jövő év végén tervezi az indulást a NEOM Airlines, amely a Szaúd-Arábia északnyugati részén, 500 milliárd dollárból épülő futurisztikus települést kötné össze a világgal.

A légitársaság bázisa kezdetben a 2019-ben megnyitott NEOM Bay repülőtér lesz, ahonnan jelenleg főként a Saudia üzemeltet nemzetközi és belföldi járatokat.

A cég különös hangsúlyt fektetne a fenntartható működésre, valamint az utazási élmény innovatív és digitális megoldásokkal történő új szintre emelésére, ennek jegyében a repülőgépek fedélzeti berendezését is teljesen újragondolnák.

Az elhíresült, városnyi méretű „hosszú felhőkarcoló” Neomban (Forrás: neom.com)

Az új nemzeti légitársaság célja, hogy összeköttetést teremtsen a turisták, a lakosok és az üzleti utazók számára a futurisztikus koncepció mentén a sivatagba épülő településre, és annak új nemzetközi repülőterére, amelyet a királyság fővárosához hasonlóan globális légiközlekedési csomóponttá fejlesztenének.

Mint megírtuk, a fővárosban, Rijádban hatalmas repülőtér-fejlesztés kezdődött a közelmúltban megalapított nemzeti légitársaság, a Riyadh Air számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!