Az orosz S7 légitársasági csoport résztulajdonában indult új ciprusi légitársaság tíz évre szerezte a korábban a becsődölt ciprusi nemzeti légifuvarozó által használt Cyprus Airways nevet. Az új légitársaság járatai még idén elindulhatnak.

Forrás: in-cyprus.com | © AIRportal.hu

Forrás: in-cyprus.com

Az orosz médiában felbukkant fotó szerint tetszetős új festést kapott az S7 légitársaság egyik Airbus A319-es repülőgépe, mely a Cyprus Airways márkanév alatt induló, ciprusi Charlie Airwayshez kerül.

Az új légitársaság 10 évre szerezte meg a Cyprus Airways név használati jogát.

Az 1999-ben gyártott Airbus A319 – 2007 óta repült az S7 flottájában – világoszöld-fehér festést kapott, a törzsön nagy méretű Cyprus Airways felirattal, a függőleges vezérsíkon és a hajtóműveken pedig Ciprus jelképének számító olajfa ággal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság – bár a konkrét indulás dátumát még nem közölték hivatalosan – a tervek szerint még idén év vége előtt megkezdi az üzemelést.

Az induláskor két darab A319-es fog repülni a cég útvonalhálózatán: Oroszországba, Nagy-Britanniába és más európai országokba is indítanak járatokat.

Sikertelen átszervezések, sikertelen privatizációs kísérletek, állami mentőöv felvétele után az EU ítélete után dőlt be a Cyprus Airways

Amint arról korábban beszámoltunk, 2015 januárjában beszüntette működését Ciprus nemzeti légitársasága, a Cyprus Airways, miután az Európai Bizottság arra kötelezte a pénzügyi gondokkal küzdő, több sikertelen privatizációs és átszervezési kísérleten túlesett céget, hogy fizesse vissza az EU által illegálisnak minősített 65 millió eurós állami támogatást.

A cég 2012-ben és ’13-ban 103 millió eurós állami segítségben részesült, előzőleg pedig 2007-ben kapott állami segítséget, azonban nem volt képes átstrukturálni működését és fenntartani fizetőképességét állami segítség nélkül.

A Cyprus Airways privatizálásara vonatkozó kísérletek a 2015-öt megelőző években évben nem jártak sikerrel. Bár az ír fapados Ryanair és a görög Aegean Airlines – akik egyébként komoly piacrészesedést vettek el a Cyprus Airways-től – is érdeklődött a légitársaság iránt, de a szerződéskötésig egyik cég sem jutott el.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!