A júliusi járatdömping után újabb összeköttetések létesítésén dolgozik a LOT, mert az elmúlt két hétben több százezer jegyet adtak el, az igény folyamatosan növekszik.

A lengyel nemzeti légitársaság júniusban két ütemben jelentette be régebbi járatai újraindítását, illetve lengyel regionális repülőterekről főként mediterrán nyaraló központokba indított sok újat.

A lengyel Gazeta a légitársaság vezetőjét idézve azt írta,

a bejelentés óta rendkívül nagy az érdeklődés ezekre a járatokra, több mint 200 ezer jegyet adtak el, az igény folyamatosan emelkedik, ezért a LOT még több nyaralóhelyet tesz elérhetővé a következő hetekben.

Fotó: LOT Polish Airlines

A lengyelek elsősorban horvát, spanyol és görög úti célokra foglalnak, a magyar statisztikákról a cég nem tett említést. Rafal Milczarski hangsúlyozta: az utazási korlátozás módosításával változhatnak a terveik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint arról korábban beszámoltunk, a LOT június 16-án jelentette be több európai járata újraindulását, továbbá azt, hogy a Budapest és Dubrovnik, illetve Várna közötti összeköttetés is létrejön. Egyébként ennek március végén, a nyári menetrendi időszakban kellett volna elindulnia.

Az európai mellett több tengerentúli járatát is újra közlekedteti a cég, Varsóból New Yorkba és Szöulba is járni fognak a Boeing 787 Dreamlinerek, és jelen állás szerint július 20-tól a Budapest-Szöul útvonalon is újraindul a légiközlekedés.