Megérkezett Budapestre a Travel Service magyar lajstromú Boeing 737-800-as repülőgépe, a HA-LKG. A repülőgép május 10-én 15:15-kor érkezett meg Tbilisiből teljesen magyar személyzettel, és mostantól november elejéig budapesti bázisról fog repülni.

A Travel Service második gépe a tervek szerint június 11-én érkezik, és a két gép a főszezonban összesen heti 43 járatpárt fog teljesíteni Budapestről és Debrecenből.

Forrás: Travel Service Hungary

Mint ismert a cseh Travel Service (Smartwings) légitársaság magyar leányvállalata a nyári charter szezonban két repülőgépet is állomásoztat a budapesti repülőtéren, míg a téli időszakban a repülőgépeket más bázisokra helyezik át, vagy wet-lease konstrukcióban (azaz személyzettel együtt) külföldi (pl. kanadai) légitársaságoknak adják bérbe.

Amint arról korábban beszámoltunk, a légitársaság az utazási irodákkal szorosan együttműködve, a piaci igényeket folyamatosan vizsgálva idén három új célállomásra indít járatokat: Barcelonába, Tiranába és Marsza Alamba, illetve több, már hagyományosnak mondható útvonalán sűríti a nyári menetrendet.

A cseh nemzeti légitársaság is a Travel Service kezében, a kisebbségi kínai tulajdonost ‘lecserélték’

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint ismert a Travel Service idén február végén szerezte meg a szükséges hatósági jóváhagyásokat követően a CSA cseh nemzeti légitársaság csaknem teljes irányítását. A CSA megszerzésével a Travel Service egy mintegy 70-80 gépből álló erős légiflottát szeretne létrehozni – nyilatkozta korábban a fő tulajdonos Jirí Simáne.

A Travel Service légitársaság a Smartwings márkanév alatt üzemelteti charter és diszkont járatait. A Travel Service az Unimex Group vállalkozói és befektetői csoport tagja, amelynek tulajdonosa Jirí Simáne cseh multimilliárdos.

A cég kisebbségi, 49,9%-os tulajdonrésze 2018. tavaszáig a kínai CEFC befektetési csoport kezében volt. Amint 2018. május elején megírtuk, a kínai állami Citic Group megállapodást írt alá a Csehország kormányával, hogy átveszik a CEFC befektetéseit a régióban, miután a befektető cégnél komoly pénzügyi problémák merültek fel.

A Travel Service légitársaság 1997-ben alakult, a kezdeti időszakban charterjáratokat üzemeltetett. Fokozatosan leányvállalatokat létesített Szlovákiában, Magyarországon és Lengyelországban.

A légitársaság február elején vette át első Boeing 737 MAX 8 típusú repülőgépét.