Elindult az amerikai Jetblue légitársaság New York és London közötti járata, az Airbus A321LR 6 és fél óra repülés után érkezett meg Heathrow-ra.

Az N4022J lajstromú, április végén átvett Airbus A321LR helyi idő szerint 21.48-kor szállt fel JFK-ről, és reggel 9.28-kor landolt Heathrow-n, a visszaút várhatóan 14.05-kor indul, és nem sokkal este fél hat előtt landolhat a gép a keleti parti metropoliszban.

A David Neeleman amerikai üzletember nevéhez köthető légitársaság alacsonyabb áraival igyekszik utasokat szerezni, de Mint néven üzleti osztályt is kínál az Airbus Airspace kabinberendezéssel ellátott gépeken.

Forrás: Jetblue

Robin Hayes vezérigazgató New Yorkban a felszállás előtt azt mondta, alacsonyabb áraikkal máris „árháborút” indítottak el, mert amióta elérhetőek légitársasága jegyei, azóta a versenytársak is mérsékelték a viteldíjat.

Bár az Egyesült Államok határai továbbra is zárva vannak, az Egyesült Királyság a mindkét vakcinát felvevő amerikaiak számára a múlt hét óta engedélyezi a belépést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Jetblue két brit városba, Londonba és Manchesterbe közlekedik minden nap, utóbbiba szeptember 29-én indulnak el a gépek. Jövőre már Bostonból is elérhető lesz az Egyesült Királyság fővárosa a légitársasággal.