Újra lehet online, a mobilalkalmazáson keresztül intézni az utasfelvételt és a beszállókártyát a Lufthansa legtöbb, Németországba irányuló járatán.

Ez a kényelmi funkció a járvány előtt nagy népszerűségnek örvendett, hiszen nem kellett az utasfelvételi pultoknál sorban állni, de aztán bevezették a védettségi igazolványok előzetes ellenőrzését, amely miatt esetenként személyesen, a reptéren kellett beszállókártyát kérni.

A Lufthansa most újra lehetővé teszi az online beszállókártya-kiadást a schengeni térség járvánnyal legkevésbé érintett országaiból Németországba tartó járatain, mivel lehetővé vált a covid-igazolvány automatikus és digitális jóváhagyása.

Fotó: Lufthansa

A német légitársaság hetente közel 2000 olyan járatot üzemeltet, amelyeknél lehet élni ezzel a kényelmi funkcióval, de pontos országlistát nem csatoltak, így nem tudni, hogy a budapesti járatokra is elérhető-e az újítás.

Praktikusan a jóváhagyás a mobilakalmazáson keresztül történik, a Covid-igazolványon lévő QR-kódot kell bescannelni, majd a jóváhagyás automatikusan megtörténik, ha minden rendben van.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Akik PCR- vagy antigén teszttel akarják a Covid-igazolványt kiváltani, azoknak a Centogene laborjaiban elvégzett teszt után adják ki automatikusan az utazáshoz szükséges dokumentumot.

A frankfurti és müncheni repülőtéren Lufthansa Service Center munkatársait is meg lehet kérni az ellenőrzésre és a beszállókártya kiadására.

A Lufthansa-csoport légitársaságaival a közelmúltban repültünk, tapasztalatainkat korábbi cikkünkben foglaltuk össze.