Csődöt jelentett a Germania (Germania Fluggesellschaft mbH), a légitársaság február 4-ről 5-re virradó éjjel a légitársaság leállította üzemelését. A menedzsment értesítette a munkavállalókat a helyzetről, a fizetésképtelenség kiterjed a Germania Technik Brandenburg GmbH karbantartócégre és Germania Flugdienste GmbH leányvállalatra is.

Fotó: AIRportal.hu

Karsten Balke, Germania Fluggesellschaft mbH vezérigazgatója közleményében azt írta, hogy sajnos nem sikerült rendezni a cég rövid távú likviditási szükségleteit, így egyetlen megoldás a csődeljárás kezdeményezése volt.

A fizetésképtelenség a közlés szerint több egymástól független és előre nem látható negatív tényező miatt következett be.

Ezek közt említi a cég a jelentős mértékben megnövekedett üzemanyagárakat a nyári időszakban, az euró-dollár számukra kedvezőtlen árfolyam-változását, valamint nagy többletköltséget okoztak a légitársaságnak a flottacsere területén bekövetkezett jelentős csúszások és a meglévő gépek szokatlanul nagy számú karbantartásigénye.

A csőd nem érinti – egyelőre – a svájci és bolgár érdekeltségeket, a Swiss airline Germania Flug AG és a Bulgarian Eagle tovább működik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Azok az utasok, akik utazási csomag részeként rendelkeztek foglalással a Germania valamely járatára, az utazási irodájukhoz fordulhatnak alternatív utazási lehetőségek érdekében.

Azon utasok számára, akik közvetlenül a Germaniánál foglaltak, sajnos nem tud a cég helyettesítő járatot biztosítani.

Az évente 4 millió utast szállító, több mint ezer szakembernek munkát adó légitársaság pénzügyi problémáiról már január elején beszámoltunk, azonban január végén még azt jelentették, hogy a cégnek sikerült befektetőt találnia, így megmenekült a csődtől.

A Germania svájci és bolgár leányvállalatával együtt összesen 37 géppel (9 Boeing 737-700-assal, 21 Airbus A319-essel és 7 A321-essel) üzemelt, a cégnek 25 darab A320neo típuscsaládba tartozó gépre van megrendelése, amelyekkel a 737-eseket váltották volna le. A légitársaságnál sok magyar pilóta és légiutaskísérő is dolgozott, akik a Malév 7 éve bekövetkezett leállása után helyezkedtek el a Germaniánál.

Illusztráció. (Fotó: AIRportal.hu)
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!