Kiadta az ütemezett építési engedélyt a Budapest Airport Zrt. részére egy új parkolóház létesítésére Budapest Főváros Kormányhivatala.

Forrás: Budapest Airport

A 2018. március 13-án kifüggesztett hirdetmény szerint a Budapest Airport Zrt. megkapta az ütemezett építési engedélyt az új parkolóház építésére, valamint abban 4 db gépészeti felvonó berendezés létesítésére a repülőtér kettes termináljára, a Budapest XVIII. kerület, 156755 helyrajzi számú és a 2220 Vecsés, 072/3 helyrajzi számú ingatlanok területére.

A kormányhivatal honlapján közzétett másik hirdetmény szerint a Budapest Airport
az új Cargo City Handling raktár és iroda épület építésére, valamint abban 3 db gépészeti
felvonó berendezés létesítésére, továbbá a kapcsolódó
épületek építésére vonatkozó ütemezett építési engedélyt is megkapta 2018. március 13-án.

Látványtervek a BUD Cargo City épületeiről (Forrás: Budapest Airport)

A Cargo City építési engedélye a Vecsés, 072/55 helyrajzi számú ingatlanra vonatkozik, ahol a hirdetmény hét különböző számú régészeti lelőhelyet is megnevez.

A hirdetmények szerint a parkolóház és a Cargo City Handling raktár és iroda épület létesítése a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fejlesztéséhez kapcsolódó, nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásként kapta meg az építési engedélyt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport Zrt. még 2003-ban hirdetett meghívásos tervezési pályázatot „Multifunkciós parkolóház a Ferihegyi Repülőtér 2 termináljának közúti előterén” címmel, melyet 2004-ben a beérkezett pályázatok közül a 4-es sorszámú pályamű nyert meg.

A nyertes pályázó a közzétett zárójelentés szerint Patonai Dénes DLA, Stocker György, Bánsági Szilvia, Projekt Stúdió 5. Kft. és munkatársai (Nagy Bence, Garancsy András, Komm Péter, Váradi Tamás, Borsós Ferenc, Csunderlik Ágnes, Pesti József, Szente Zoltán) 7,5 milliós díjazásban részesültek. Arról nincs információ, hogy a 14 évvel ezelőtti pályázat nyertes terve valósul-e meg, vagy a reptérüzemeltető újabb terveket készíttetett.

Lapunk megkereste a Budapest Airport Zrt-t az üggyel kapcsolatban, a reptérüzemeltető hamarosan részletes tájékoztatást ad ki.

Fotó: Budapest Airport