Megkezdődött az új check-in pultok kiépítése a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Terminálján. A beruházás révén 10 check-in pulttal bővül a 2B Terminálon a légitársaságok számára az utasfelvételi kapacitás, az induló utasforgalmi rész pedig 420 négyzetméterrel bővül. Az új pultok és a hozzájuk tartozó várakozási terület a korábbi irodák és szolgálati-pihenők helyén jön létre. Az új check-in pultokat úgy alakítják ki, hogy ne legyen szükség új poggyásztovábbító szalag kiépítésére.

Hat check-in pulttal bővített a Budapest Airport a 2A terminálon tavaly (Forrás: Budapest Airport) | © AIRportal.hu

Hat check-in pulttal bővített a Budapest Airport a 2A terminálon tavaly (Forrás: Budapest Airport)

Megkezdődött az építkezés előtti bontás a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Termináljának indulási szintjén. Mindebből az utasok azonban vajmi keveset tapasztalnak – az építkezés területét hermetikusan lezárták a gipszkarton falak, így az utasforgalmi területen nem tapasztalható az építkezésekkel óhatatlanul együtt járó por.

Az építkezésről legfeljebb a terminál indulási szintjén, a parkolóban álló konténerek árulkodnak. Egy szellemes építészeti megoldásnak köszönhetően nem lesz szükség új poggyásztovábbító szalag kiépítésére, hiszen az új pultokról a régiek mögött kialakításra kerülő új területen indíthatóak majd a poggyászok.

A tíz új check-in pulthoz tartozó ún. várakozási szektort a korábbi irodák és pihenő helyiségek területének elbontásával hozzák létre, ezek a létesítmények a terminál egyéb területeire költöznek át.

Az új elrendezésnek köszönhetően a repülőtér kényelmes működtetéséhez szükséges induló utasforgalmi rész további 420 négyzetméterrel bővül – írja a repülőtér üzemeltető lapunkhoz eljuttatott közleménye.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az építkezéssel egyidőben megváltozik a nem-Schengeni forgalmat kiszolgáló 2B Terminál tranzitzónája is. Itt kibővül az útlevél ellenőrző fülkék mögött található duty free üzlet (átsétálós, azaz walk-through rendszerűre építik), emiatt az utasok számára az átalakítás idején célszerű a központi duty free-ben vásárolni még az útlevél ellenőrzés előtt.

Megújulnak a szuvenír- és újságosstandok, átépül az itt található étterem és a pénzváltó is. Mindezek az átalakítások még a nyári utasforgalmi csúcs előtt befejeződnek, akárcsak az 1. futópálya 31L végén lévő mintegy 800 méteres betonszakasz cseréje is.

„Az új check-in pultok megépítésével tovább növelhetjük az utas kiszolgálás színvonalát és kapacitásait, a Budapestről induló járatokon utazók gyorsabban adhatják fel poggyászaikat és kaphatják kézhez a beszállókártyát.” – hangsúlyozta Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója.

Azt is elmondta: „Az elmúlt években különösen gyorsan bővült a forgalom a 2B Terminálon a nem-Schengeni desztinációkra, így a tavaly a 2A-n átadott 7 új check-in pult mellett a mostani tízzel a nyári menetrendben olajozottabban haladhat az utasfelvétel, növekszik a komfort az indulás előtt és lehetőség nyílik esetleges további desztinációk zökkenőmentes kiszolgálására.”

Kapcsolódó hír 16,7%-kal növekedett a Budapest Airport utasforgalma januárban

A 2016. januárjában mért 701 859 fős utasszámot csaknem 117 ezerrel sikerült túlteljesíteni a repülőtérnek 2017. első hónapjában, mely százalékban kifejezve 16,7 százalékos növekedést jelent. Részletek…