Április 10-én megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a 19. Aero Friedrichshafen kisgépes és üzleti repülőgépes szakkiállítás, amely a légiközlekedés ezen szegmensének meghatározó rendezvénye.

A németországi eseményen az idén rekordszámú, összesen hétszáz kiállító vesz részt és mutatja be termékeit, az ultrakönnyű repülőgépeket gyártó cégektől egészen a kisebb üzleti típusokat kínáló gyártókig.

A kisgépes és ultrakönnyű repülőgépekre, az azokhoz kapcsolódó termékekre várják a legnagyobb érdeklődést a szervezők, amelynek kiállítói között ott van a magyar Magnus Aircraft is.

A cég fő innovációjának számító, elektromos meghajtású eFusion azonban nem lesz látható idén Friedrichshafenben, a típust a tavaly májusi balesete óta nem láthatta a nyilvánosság – bár a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy nem műszaki hiba okozta a tragédiát.

Az elektromos repülés ugyanakkor a kiállítás talán legérdekesebb része, itt mutatják be az olyan innovációkat és fejlesztéseket, amelyek néhány éven belül nagy változást is hozhatnak a szegmensben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Illusztráció.

Emellett kimondottan a polgári felhasználási területekre fókuszálva ismerhetnek meg a látogatók számos, a drónos repüléssel kapcsolatos újítást is.

A távirányítású és önvezető repülőeszközöknél ugyanakkor a hardveres és eszközfejlesztések mellett elsődleges fontosságúak a szoftveres újdonságok, amelyek a drónok irányításában és jövőbeli sikeres légiforgalmi integrációjában egyaránt nagy szerepet játszanak.

Bemutatják fejlesztéseiket az üzleti repülőgépeket gyártó cégek is, köztük az Embraer és a Pilatus, utóbbi a legújabb, PC-24-es típusát is prezentálja az érdeklődőknek és a potenciális vásárlóknak.

Összefoglaló videó a 2019-as Aero Friedrichshafen nulladik napjáról:

Ready for takeoff: #aerofriedrichshafen is the largest general aviation exhibition in Europe and when it comes to innovation even worldwide. You can see everything from the microlight aircraft, gyrocopter to a midsize business jet the next days in Friedrichshafen.

Közzétette: AERO Friedrichshafen – 2019. április 9., kedd