Nagy csinnadrattával bejelentették, most mégis lefújják az új nigérirai légitársaság megalapítását.

A lépést az afrikai ország légügyi minisztere jelentette be a Twtteren. Mint írta, sajnálattal kell közölnie, hogy a szövetségi tanács döntésének értelmében határozatlan időre leállítják a “Nemzeti Légitársaság Projektet” és megköszönte az ügy támogatóinak, hogy kiálltak a tervek mellett.

A miniszter stratégiai döntésként hivatkozott a tanács döntésére, de ennél többet nem árul el újságíróknak nyilatkozva a Vanguard cikke szerint. Annyit mondott, hogy nem a részvényesek felől érkező nyomás, vagy politikai okok állnak az ügy hátterében.

Hozzátette: azért fogalmazódott meg bennük az új légitársaság megalapítása, mert a jelenlegi szolgáltató nem biztosít elég kapacitást a piacon. Éppen ezért komoly érdeklődők is voltak a tervekkel kapcsolatban, a kormány mindössze 10 százalékos részesedést akart vállalni a társaságban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Nigeria Air megalapítását júliusban jelentették be a Farnborough Légi Szalonon, amikor a látványterveket is nyilvánosságra hozták. A tervek szerint a légitársaság decembertől kezdett volna kereskedelmi járatokat közlekedtetni Abujából 15 gépes, lízingelt flottával és az első három évben 30 gépet terveztek hadrendbe állítani. A cég az Airbusszal és a Boeinggel is tárgyalásokat folytatott.

A társaság alakulása előtt 1500 várost vizsgáltak meg, ebből 80-at választottak ki lehetséges célállomásként, ebből 40 belföldi, 20 regionális és 20 nemzetközi lett volna.