Törölte a menetrendjéből az eredeti tervek szerint a téli menetrend egy részében, 2019. január 7-ig hetente háromszor közlekedő budapesti járatait az Air Canada Rouge az Airlineroute blog bejegyzése és a foglalási rendszerek adatai szerint.

A kanadai low-cost légitársaság Boeing 767-es repülőgépei 2018. november 9-ig közlekednek a Torontó – Budapest útvonalon, a sorozat utolsó járata november 10-én repül Ferihegyről Torontóba.

Amint arról korábban beszámoltunk, a foglalási rendszerbe még tavasszal felkerült információk szerint az Air Canada Rouge eredetileg azt tervezte, hogy az október 28-tól kezdődő téli menetrendben AC 1910-es járatok hetente háromszor, hétfőn, csütörtökön és szombaton érkeznek majd Budapestre 2019. január 7-ig.

A légitársaság vélhetően a forgalmasabb és jobban jövedelmező – Karib tengeri, és más, a téli időszakban a kanadai utasok között népszerűbb telelő (nyaraló) – útvonalakra helyezte át a kapacitásait.

Így a két város közötti közvetlen légi összeköttetést érintő ‘téli szünet’ az eredetileg tervezettnél némileg hosszabb lesz, a kanadai légitársaság járatai várhatóan a 2019-es nyári menetrendben közlekednek majd újra Budapestre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu