Műszaki hiba miatt megszakította útját a LOT Polish Airlines New Yorkból Budapestre tartó járata és visszatért a JFK repülőtérre, a járat a leszállás előtt egy alacsony áthúzást is végrehajtott a reptér egyik futópályája felett.

A LO34-es számú járatot teljesítő Boeing 787-8 Dreamliner típusú repülőgép személyzete mintegy negyven perccel a felszállást követően, Bostontól keletre, az Atlanti-óceán felett döntött az út megszakításáról.

A repülőgép több mint fél órás várakozás – 3 holding kör – megtétele után fordult vissza a New York JFK repülőtér irányába.

Fotó: ifj, Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

A repülőgép a flightradar24.com virtuális radarképe alapján magyarországi idő szerint hétfőn 10:45-kor egy alacsony áthúzást / megszakított megközelítést hajtott végre a JFK repülőtér 22R futópályája felett.

A repülőgép mintegy negyed órával később, egy iskolakör megtételét követően, magyar idő szerint 11 óra előtt néhány perccel – valamivel kevesebb mint 3 órás repülés után – biztonságosan leszállt a repülőtér 22L futópályáján, majd a futópálya elhagyását követő rövid várakozás után a számára kijelölt állóhelyre gurult.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Lapunk megkeresésére a LOT azt írta, a futóművek állapotát ellenőrző szenzor hibáját észlelték, amely nem érintette a futómű kiengedését. A hibát azonban javítani kell, így normál eljárás szerint visszatértek JFK-re, az utasokat a következő lehetséges járatokra foglalták át.

Az LO34-es járatot teljesítő SP-LRE lajtromjelű Dreamliner eredetileg is közel 9 órás késéssel szállt fel New Yorkból Budapest irányába. Ennek oka, hogy a vasárnap Budapestről New Yorkba közlekedő járat hét órás késéssel közlekedett. A repülőgép vasárnap 11:45 helyett 18:51-kor szállt fel Ferihegyről a Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint.

A LOT-nak augusztus 19-én hétfőn indulna 11:45-kor Budapestről New Yorkba a következő járata, a járat indulása 14 órára késik a Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint. Idő közben a légitársaság egy másik Boeing 787-8 Dreamlinere (SP-LRF) elindult Varsóból Budapestre, azaz a hétfői BUD-JFK-járatot cseregéppel teljesíti a légitársaság.