A budapesti reptéren működő cégek közül a Celebi Ground Handling Hungary Kft. elsőként szerezte meg a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) CEIV Pharma tanúsítványát, amely a hőmérséklet-érzékeny gyógyszerküldemények megfelelő kezelésének biztosítékát jelenti.

A társaság közösségi oldalán közzétett poszt szerint
a Celebi Ground Handling Hungary Kft. március végén kapta meg a tanúsítványt a légiáru-szállító járatok földi kiszolgálási tevékenységére és a légiáru-kezelő raktárbázisa üzemelésére vonatkozóan.

A CEIV Pharma tanúsítvány megszerzése nemzetközileg is elismert biztosítékot nyújt az ügyfelek számára, hogy a Celebi budapesti létesítményei, felszerelései és munkafolyamatai teljes mértékben megfelelnek az idő és hőmérséklet-érzékeny gyógyszerküldemények szállításával, kezelésével kapcsolatos elvárásoknak és irányelveknek.

A CEIV Pharma alapelvárása, hogy az ilyen szállítmányok esetén a folyamatok megerősített ellenőrzést kapjanak a megfelelő ellátási lánc fenntartása érdekében. A cég egy korábbi tájékoztatása szerint ennek érdekében az áruátvételi és -kiadási folyamatokat felülvizsgálták, valamint a korábbinál szigorúbb ellenőrzési és dokumentálási eljárásokat vezettek be, továbbá a hőmérséklet érzékeny gyógyszer szállítmányok átvételének felgyorsítására dedikált kapukat jelöltek ki.

(Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert)

A Celebi exportszállítmányok részére 7 500, az import oldalon pedig 4 500 négyzetméter alapterületű raktárkapacitással rendelkezik a budapesti reptéren.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az export oldalon a hőmérséklet-érzékeny áruk számára két hűtött raktár áll rendelkezésre 74 négyzetméter területen a 2 és 8 Celsius fok közötti hőmérsékletet igénylő áruk részére, emellett egy 31 négyzetméteres fagyasztó helyiségben -15 és – 25 fok közötti hőmérsékletet tudnak biztosítani, továbbá az egyéb hőérzékeny áruk részére egy 170 négyzetméteres raktár is rendelkezésre áll, ahol 15 és 25 fok közötti hőmérséklet állítható be.

Az import oldalon egy hűtött raktár áll rendelkezésre 46 négyzetméter területen a 2 és 8 Celsius fok közötti hőmérsékletet igénylő áruk részére, egy 31 négyzetméteres fagyasztó helyiségben pedig -15 és – 25 Celsius fok közötti hőmérsékletet tudnak biztosítani, továbbá az egyéb hőérzékeny áruk részére egy 176 négyzetméteres raktár is rendelkezésre áll, ahol 15 és 25 fok közötti hőmérséklet állítható be.

Forrás: Celebi

A Budapest Airport márciusban jelentette be, hogy a gyógyszerszállítás minden fázisára kiterjedő minőségbiztosítási rendszert vezet be Magyarországon a Budapest Airport, a Nemzetközi Légiszállítási Szövetség (IATA) vezetésével. A szállítmányozó, fuvarozó és földi kiszolgáló cégekkel közösen elindított projekt célja, hogy az egészségügyi szállítmányok szigorúan ellenőrzött körülmények között, gyorsan és biztonságosan érjenek célba.

A CEIV Pharma az egyik legszélesebb körben alkalmazott rendszer, a tanúsítással már közel háromszáz nagyvállalat, légitársaság és repülőtér élt, a világ minden kontinensén. Bevezetésével a Budapest Airport és partnerei olyan globális hálózathoz csatlakoznak, amely kiváló új export-import lehetőségeket nyit meg Magyarország számára.