Bár idén a járványhelyzetre való tekintettel a müncheni Oktoberfest elmarad, a Lufthansa úgy döntött, hogy New York-i és egyes európai járatainak fedélzetén felidézi a hagyományt.

A fesztivál tiszteletére szeptember 22-én a München-New York útvonalon közlekedő A350-es fedélzetén szolgáló 11 fős személyzet népviseletben várja majd az utasokat.

Hasonlóképp, szeptember 21. és 25. között számos európai járaton találkozhatnak a légitársaság utasai a Oktoberfest tradicionális elemeivel: a Münchenből Koppenhágába, Helsinkibe, Manchesterbe, Berlinbe és Bécsbe, illetve népszerű szabadidős útvonalakon, köztük a Szantorinire és Sylt szigetére közlekedőkön.

Lufthansa utaskísérő tradicionális viseletben az ötvenes évek végén (Fotó: Lufthansa)

Az első Lufthansa-járat, amelynek személyzete az Oktoberfest jegyében népviseletbe öltözve lépett a fedélzetre, 1957-ben indult útjára. A hagyományt aztán 2006-ban elevenítette fel ismét a légitársaság.

A Lufthansa hosszú távú járatait kiszolgáló személyzetének ruháit a népviseletek tervezésével foglalkozó müncheni Angermaier divatház készítette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A női utaskísérők dirndlje sötétkék, ezüstszürke köténnyel. Férfi kollégáik bőr rövidnadrágot viselnek majd a dirndllel megegyező anyagból készült sötétkék mellénnyel.

A légitársaság üzleti osztályán pisztrángot és desszertként bajor krémet szolgálnak fel szeptember hónapban, búzasör pedig rendelhető.

A Lufthansa-váróba betérő utasok is ízelítőt kapnak a hagyományos bajor fogásokból, mint a leberkäse (húskenyér), káposzta és krumplisaláta, valamint természetesen a hagyományos perec sem maradhat el, a bajor sörről nem is beszélve.